Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Τροποποίηση της αριθμ. 81504/Δ2/19-7-2011 Απόφασης της Υπουργού ΠΔΒΜΘ «Κριτήρια και διαδικασία απόδοσης δεύτερης ειδικότητας σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (ΦΕΚ 1811 τ.Β΄/11-8-2011)

Σας διαβιβάζουμε την με αριθμ. πρωτ. 21410/Δ2/29-2-2012 (ΦΕΚ 549 τ.Β΄/2-3-2012) Υπουργική Απόφαση τροποποίησης της διαδικασίας απόδοσης δεύτερης ειδικότητας, καθώς και το με αριθμ. πρωτ. 55083/Δ2/16-5-2012 διευκρινιστικό επί του θέματος έγγραφο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών υποβάλλονται το αργότερο μέχρι 15 Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Σε κάθε αίτηση επισυνάπτονται επικυρωμένα αντίγραφα του πτυχίου που επικαλείται ο εκπαιδευτικός, καθώς και του πτυχίου ή των άλλων στοιχείων με βάση τα οποία έγινε ο διορισμός ή η μετάταξή του. Προκειμένου δε περί τίτλων σπουδών πανεπιστημίων αλλοδαπής, απαιτείται επίσημη μετάφραση και αναγνώρισή τους από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ισοτίμων και αντιστοίχων με τα χορηγούμενα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής.

Οι αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, μέσω του σχολείου στο οποίο ανήκει ο εκπαιδευτικός. Μετά τον έλεγχό τους διαβιβάζονται στο οικείο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο διατυπώνει την πρότασή του, μέχρι 15 Οκτωβρίου κάθε έτους.

Οι αποφάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, εκδίδονται μέχρι 31 Οκτωβρίου κάθε έτους.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η ανωτέρω Υ.Α. έχει ανάλογη εφαρμογή στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκτός των άλλων δικαιολογητικών που προαναφέρονται, θα πρέπει να υποβάλουν και την βεβαίωση εγγραφής στην επετηρίδα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και στους δύο εκπαιδευτικούς κλάδους για τους οποίους έχουν ανάλογο πτυχίο.

Επισημαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί των οποίων οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί, αλλά με την παρούσα τροποποίηση πληρούν τα κριτήρια για την απόδοση δεύτερης ειδικότητας, μπορούν να επανέλθουν με νέα αίτησή τους.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε υπόδειγμα αίτησης προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια

Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη

rss_feed_dde

Βρίσκεστε εδώ: Home Εκπαιδευτικά Θέματα Εκπαιδευτικοί Τροποποίηση της αριθμ. 81504/Δ2/19-7-2011 Απόφασης της Υπουργού ΠΔΒΜΘ «Κριτήρια και διαδικασία απόδοσης δεύτερης ειδικότητας σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (ΦΕΚ 1811 τ.Β΄/11-8-2011)