Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Δελτίο Τύπου: πρόγραμμα γνωριμίας των νέων με τη Δικαστική Λειτουργία

Πρέβεζα, 22-3-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πρωτοβουλία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μάστακα, στην οποία ανταποκρίθηκε άμεσα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας υλοποιήθηκε πρόγραμμα γνωριμίας των νέων με τη Δικαστική Λειτουργία. Στο πρόγραμμα αυτό ο Εισαγγελέας κ. Μάστακας και η αντιεισαγγελέας κ. Μπαλογιάννη με μεγάλη προθυμία και παρ' όλο το φόρτο εργασίας τους, υποδέχθηκαν μαθητές από τα Γενικά Λύκεια της πόλης της Πρέβεζας και τους εξήγησαν υπομονετικά τον τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης και τη σημασία της δικαστικής λειτουργίας στην εδραίωση ενός Κράτους Δικαίου.

Η δράση αυτή είχε πολύ θετική απήχηση στη μαθητική κοινότητα και κατέδειξε, αφενός, πως τα σχολεία μας είναι ανοιχτά στην κοινωνία και τους θεμελιώδεις θεσμούς αυτής, κι αφετέρου πως ο ρόλος της Δικαιοσύνης μπορεί να είναι όχι μόνο κατασταλτικός, αλλά και εκπαιδευτικός.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για την πρωτοβουλία αυτή την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας και ιδιαίτερα τον κ. Μάστακα και δηλώνει πρόθυμη να επεκτείνει τη δράση αυτή και στα υπόλοιπα σχολεία της αρμοδιότητάς μας.

Η Διευθύντρια Δ. Ε.

Σφονδύλη Βασιλική

rss_feed_dde

Βρίσκεστε εδώ: Home Δ.Δ.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ Δελτία Τύπου Δελτίο Τύπου: πρόγραμμα γνωριμίας των νέων με τη Δικαστική Λειτουργία