Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΠΓ Πρόγραμμα Εξετάσεων Α΄ εξεταστικής περιόδου 2024

Xαιρετισμός της Διευθύντριας Διευθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας στην τελική εκδήλωση Μουσικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Κυρίες και κύριοι

Η μεγαλύτερη ομορφιά στη γη είναι η μουσική, είναι η ίδια η ζωή.

Η μουσική είναι για να μας ταξιδεύει εκεί που δεν μπορεί να φτάσει το σώμα μας, είναι η γλώσσα που καταλαβαίνει η καρδιά μας.
Είμαστε εδώ για να παρακολουθήσουμε για Τρίτη χρονιά την τελική εκδήλωση του Μουσικού μας Σχολείου.

Η εκπαίδευση στις τέχνες , με έμφαση στη Μουσική, συμβάλει στην καλλιέργεια της νοημοσύνης και τη γενικότερη κοινωνική, γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά ζούνε τη μουσική μέσα από τη φωνητική έκφραση που είναι ο ευκολότερος τρόπος να επικοινωνήσει κανείς με τη μουσική.
Φωνητική έκφραση είναι και η Χορωδιακή, που δεν είναι απλά η εκτέλεση χορωδιακών κομματιών αλλά είναι και το βίωμα να ακούει κανείς τις άλλες φωνές και να μη μπορεί να τραγουδήσει τη μια φωνή, αν δεν ακούει και τις άλλες. Αυτό είναι μια χαρά αισθητική, ανθρώπινη και πνευματική πολύ βαθιά και τα παιδιά τη νιώθουν πολύ έντονα. Παράλληλα μέσα στην ομάδα-σύνολο καλλιεργείται η συνεργασία, η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός, αξίες που έχει τόσο πολύ ανάγκη σήμερα η χώρα μας και που τα παιδιά τελικά μας διδάσκουν όταν από εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς δίνονται μαθήματα.

Εκείνο όμως που πραγματικά αποτελεί γλέντι για τα παιδιά είναι αυτό που ονομάζουμε πολύτεχνη έκφραση. Μια ολοκληρωμένη τεχνική έκφραση αποτελεί ένα μουσικό θέατρο με τη συμμετοχή του κορμιού, τη θεατρική ερμηνεία, την ενασχόληση με τη σκηνική παρουσίαση του έργου, τα σκηνικά, την αμφίεση, το πλάσιμο του προσώπου, τη χρησιμοποίηση αντικειμένων ή και τον αυτοσχεδιασμό, την παντομίμα. Αυτή η πολύτεχνη έκφραση συνδυασμένη με προβολές βίντεο, κινηματογράφο, εικαστικά και χορό είναι κάτι στο οποίο κατατείνει όλη η σύγχρονη έκφραση.

Είναι αυτό που απολαύσαμε όλοι, πριν από λίγες μέρες, είτε ως συμμετέχοντες είτε ως θεατές στην επιτυχημένη Μουσικο-θεατρική παράσταση του σχολείου «Λιλιπούπολη».

Καθηγητές και μαθητές στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας προσπαθούν μέσα από την τέχνη της μουσικής να κάνουν το σχολείο εργαστήριο, που θα αναδείξει μελλοντικούς επιστήμονες, ενεργούς πολίτες και ολοκληρωμένους ανθρώπους με κριτική ικανότητα και ανεπτυγμένο το καλλιτεχνικό αισθητήριο.

Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Στηρίζουμε το Μουσικό Σχολείο γιατί πιστεύουμε ότι η μουσική είναι το μέσον για μια καλύτερη νέα γενιά.

Απόψε θα μοιραστούμε μαζί τους, ήχους παραδοσιακούς,
και σύγχρονους, το αποτέλεσμα των κόπων και προσπαθειών, μελέτης μιας χρονιάς στα μουσικά σύνολα-εργαστήρια του σχολείου.

Εύχομαι καλή επιτυχία

Μας τιμά με την παρουσία του στην εκδήλωση ο γνωστός σε όλους μας μουσικο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος.

Τον ευχαριστώ πολύ, όπως και όλους εσάς που βρίσκεστε απόψε κοντά μας.

rss_feed_dde

Βρίσκεστε εδώ: Home Δ.Δ.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ Διεύθυνση Xαιρετισμός της Διευθύντριας Διευθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας στην τελική εκδήλωση Μουσικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας