Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΠΓ Πρόγραμμα Εξετάσεων Α΄ εξεταστικής περιόδου 2024

Διευκρινίσεις για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που επιλέγονται για φοίτηση στην ΑΣΠΑΙΤΕ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων-ειδικοτήτων, για το διορισμό των οποίων απαιτείται πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών της ΑΣΠΑΙΤΕ ή βεβαίωση τρίμηνης παιδαγωγικής επιμόρφωσης της ΑΣΠΑΙΤΕ (άρθρο 5 παρ. 4 και 5 του ν. 3687/2008), οι οποίοι, κατόπιν πρόσληψής τους, έχουν αναλάβει υπηρεσία ως αναπληρωτές με πλήρες ή μειωμένο ωράριο διδασκαλίας, για το τρέχον διδακτικό έτος, και πρόκειται να φοιτήσουν ή φοιτούν ήδη στα οικεία επιμορφωτικά προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ, για τα οποία επιλέχτηκαν εκ των υστέρων, να υποβάλουν αίτηση και να ζητήσουν αναστολή εκτέλεσης της απόφασης πρόσληψής τους μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, προκειμένου να μην τύχουν της εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 59 παρ. 17 του ν. 3966/2011 (ΦΕΚ 118 Α) (διαγραφή από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται, καθώς και για το επόμενο σχολικό έτος).

 

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα διαβιβαστούν άμεσα στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από 7-12-2012 μέχρι και 14-12-2012.

Σημειώνεται ότι υποψήφιοι για πρόσληψη αναπληρωτές που έχουν επιλεγεί και φοιτούν ήδη στην ΑΣΠΑΙΤΕ ή θα επιλεγούν εφεξής, οφείλουν να προβούν σε απενεργοποίηση της αίτησης-δήλωσης αναπληρωτή, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην αριθμ. 80430/Δ1/13.07.2012 (ΑΔΑ: Β41Ξ9-Ω93) εγκύκλιο, διότι σε περίπτωση που προσληφθούν και δεν αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτηθούν, θα εφαρμοστούν για την περίπτωσή τους οι διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 17 του ν. 3966/2011.

rss_feed_dde

Βρίσκεστε εδώ: Home Εκπαιδευτικά Θέματα Αναπληρωτές - Ωρομίσθιοι Διευκρινίσεις για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που επιλέγονται για φοίτηση στην ΑΣΠΑΙΤΕ