Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΠΓ Πρόγραμμα Εξετάσεων Α΄ εξεταστικής περιόδου 2024

Οδηγίες προετοιμασίας εκπαιδευτικού υλικού και διδακτικών εργαλείων για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά το σχολ. έτος 2011-12

Σας γνωρίζουμε ότι, με την έναρξη του διδακτικού έτους 2011-2012, είναι πιθανή η μη έγκαιρη αποστολή μέρους των σχολικών εγχειριδίων στις σχολικές μονάδες.

Για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η καθυστέρηση της αποστολής των σχολικών εγχειριδίων, το Υπ. ΠΔΒΜΘ προέβη στην ακόλουθη ενέργεια:

Ανάρτηση όλων των διδακτικών βιβλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο» (http://digitalschool.minedu.gov.gr/). Οι Διευθυντές και οι Εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων μπορούν να έχουν πρόσβαση και να αξιοποιούν το σχετικό υλικό, με κάθε πρόσφορο τρόπο, για τους ίδιους και τους μαθητές τους.

Επιπλέον, το Υπ. ΠΔΒΜΘ θα διανείμει σε όλους τους μαθητές DVD, στο οποίο θα εμπεριέχονται τα σχολικά εγχειρίδια, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να μελετούν ηλεκτρονικά τα μαθήματα.

Για την αντιμετώπιση της δυσκολίας αυτής οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων καλούνται να μεριμνήσουν για την έγκαιρη εκτύπωση και αναπαραγωγή του απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού καθώς και τη διανομή του στους μαθητές.

Καλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης να δώσουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις και οδηγίες:

  • Στους Δ/ντές Δ/νσεων, ώστε να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους εκπαιδευτικούς, για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την παρούσα δυσκολία προς όφελος των μαθητών, λαμβάνοντας υπόψη και τον πίνακα αποστολών από τον ΟΕΔΒ, που θα τους κοινοποιηθεί.
  • Στους Προϊσταμένους Επιστημονικής & Παιδαγωγικής καθοδήγησης, οι οποίοι σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους, θα στηρίξουν παιδαγωγικά τις σχολικές μονάδες σε αυτή την προσπάθεια.

Οι σχολικές μονάδες, με ευθύνη/πρωτοβουλία του Διευθυντή και του συλλόγου διδασκόντων, έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν το θέμα με βάση τις ανάγκες που θα προκύψουν, βρίσκοντας την προσφορότερη λύση για την προετοιμασία του εκπαιδευτικού υλικού.

Το Υπ. ΠΔΒΜΘ θα σας ενημερώσει για οτιδήποτε νεώτερο προκύψει σχετικά με την αποστολή των σχολικών βιβλίων και τη συνολική λειτουργία των σχολικών μονάδων.

rss_feed_dde

Βρίσκεστε εδώ: Home Εκπαιδευτικά Θέματα Προγράμματα Σπουδών - Μαθήματα Οδηγίες προετοιμασίας εκπαιδευτικού υλικού και διδακτικών εργαλείων για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά το σχολ. έτος 2011-12