Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΠΓ Πρόγραμμα Εξετάσεων Α΄ εξεταστικής περιόδου 2024

Πρέβεζα 3D: Oι μαθητές σχεδιάζουν την πόλη

Από τις 7 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 7 Μαρτίου, κάθε μαθητής από τα 5 γυμνάσια της πόλης μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό "Πρέβεζα 3D".

Ο διαγωνισμός αφορά την δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων όλων κτιρίων του ιστορικού κέντρου της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της πόλης (εντός της Ντάπιας) τα οποία θα δημοσιευτούν στο Google Earth. Κάθε γυμνάσιο αναλαμβάνει συνολικά μία συγκεκριμμένη περιοχή. Το γυμνάσιο που θα σχεδιάσει τα περισσότερα κτίρια εντός της περιοχής του θα κερδίσει το έπαθλο.

Το λογισμικό που θα χρειαστεί για τον σχεδιασμό των κτιρίων είναι δωρεάν και εύκολο στη χρήση, ενώ σύνδεσμοι για το κατέβασμά του και εκπαιδευτικά βίντεο υπάρχουν στην σελίδα του διαγωνισμού .

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι καθαρά προεραιτική και δεν σχετίζεται καθόλου με την βαθμολογία στο σχολείο, προορίζεται ως μία ασχολία για τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών που θα τους δώσει την ευκαιρία να διασκεδάσουν μαθαίνωντας την πόλη τους και βοηθώντας την προώθησή της.

Κάθε Σάββατο από τις 5/2/11 μέχρι και τις 5/3/11 και από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 θα λαβαίνει χώρα στην λαϊκή αγορά της πόλης, εργαστήρι στο οποίο οι μαθητές θα μπορούν να λύνουν τις απορίες τους γύρω από την χρήση των προγραμμάτων.

rss_feed_dde

Βρίσκεστε εδώ: Home Εκπαιδευτικά Θέματα Διαγωνισμοί Πρέβεζα 3D: Oι μαθητές σχεδιάζουν την πόλη