Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΠΓ Πρόγραμμα Εξετάσεων Α΄ εξεταστικής περιόδου 2024

Δελτίο Τύπου: Ημερίδα ευαισθητοποίησης με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία – Ενδοσχολική βία»

Πρέβεζα, 2-5-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γενικού Λυκείου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Ημερίδα ευαισθητοποίησης με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία – Ενδοσχολική βία». Την ημερίδα πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας σε συνεργασία με την Εισαγγελία Ανηλίκων Πρέβεζας και την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων.

Την έναρξη της ημερίδας έκανε η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, κ. Σφονδύλη Βασιλική, παρουσιάζοντας τους ομιλητές και θέτοντας ερωτήματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα σχετικά με το θέμα της ημερίδας.

Στην ημερίδα μίλησαν ο κ. Ευάγγελος Μάστακας, Εισαγγελέας Πρωτοδικών με θέμα: «Η αντιμετώπιση της ενδοσχολικής και ενδοοικογενειακής βίας στη σχολική κοινότητα» και η κ. Θεοδώρα Μαργάρα, Κοινωνιολόγος, Εγκληματολόγος, τ. Περιφερειακή Σύμβουλος Διά βίου Μάθησης Ενηλίκων, με θέμα: «Σχολικός Εκφοβισμός: Δυνατότητες πρόληψης και παρέμβασης».

Ο κ. Ευάγγελος Μάστακας επισήμαινε αφενός την ευθύνη και την υποχρέωση που έχουν οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των Σχολείων να ενσκήψουν με προσοχή και να μην υποτιμήσουν, αν υποπέσουν στην αντίληψή τους, φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος των παιδιών και αφετέρου να γνωστοποιούν στις αρμόδιες υπηρεσίες ανάλογα περιστατικά. Εάν οι μαθητές δέχονται σήμερα κύματα σωματικής, ψυχολογικής και ηθικής βίας, η πολιτεία οφείλει να επιστρατεύσει όλα τα θεσμικά και νομικά εργαλεία για να προστατεύσει τους μαθητές από κάθε παθογόνα κοινωνική συμπεριφορά που υποθάλπει το φόβο και τη βία στο σχολείο.

Η κ. Θεοδώρα Μαργάρα παρουσίασε με ιδιαίτερη έμφαση και μέσα από την προβολή σχετικών videos τους παιδαγωγικούς χειρισμούς, παιδαγωγικές δράσεις-δραστηριότητες που θα πρέπει να κάνει η σχολική μονάδα (διευθυντής - εκπαιδευτικοί) για την αποτελεσματική πρόληψη και δυνατότητα παρεμβάσεων αντιμετώπισης καταστάσεων βίας μέσα στο σχολείο.

Των παραπάνω εισηγήσεων προηγήθηκε η παρουσίαση της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Πρέβεζας από την σχολική ψυχολόγο και Επιμελήτρια στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Πρέβεζας, κ. Παπαμιχαήλ Αντωνία, αναλύοντας το ρόλο, τη δράση και το στόχο της Υπηρεσίας προς την κατεύθυνση της πολύπλευρης στήριξης των ανηλίκων και των οικογενειών τους, κυρίως όταν οι νέοι βρίσκεται σε κίνδυνο εκδήλωσης παραβατικής συμπεριφοράς λόγω "ακατάλληλου ή ανύπαρκτου οικογενειακού περιβάλλοντος" ή δυσμενών κοινωνικών συνθηκών.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση.

Την ημερίδα παρακολούθησαν 200 εκπαιδευτικοί από σχολεία του Νομού Πρέβεζας, Διευθυντές Σχολείων, Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.

Στους συμμετέχοντες χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης της ημερίδας.

Από τη Γραμματεία της Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας

rss_feed_dde

Βρίσκεστε εδώ: Home Δ.Δ.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ Δελτία Τύπου Δελτίο Τύπου: Ημερίδα ευαισθητοποίησης με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία – Ενδοσχολική βία»