Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΠΓ 2024 Α

ΚΠΓ Α΄ 2024  ΩΡΕΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

Παραλαβή πιστοποιητικών ΚΠΓ Α΄ εξεταστικής περιόδου 2023

 

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ  ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 6952011666

 

Έναρξη Λειτουργίας Π.Δ.Σ για το Σχολικό Έτος 2012-2013

Η Υ.Α 127781/18-10-2012 (ΦΕΚ τ.Β΄ 2985/2012 ) για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη σχολικού έτος 2012-2013.

Βασικές επισημάνσεις υλοποίησης :

  • Θα προηγηθεί ενημέρωση των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκείων. Η δημιουργία τμημάτων μαθημάτων Π.Δ.Σ., θα αποφασιστεί από τον Δ/ντή και το ΠΥΣΔΕ της αντίστοιχης Δ.Δ.Ε , εφόσον έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες λειτουργίας του κανονικού προγράμματος των σχολικών μονάδων. Διδάσκουν Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί και Αναπληρωτές πλήρους ωραρίου(1-4 ώρες),οι οποίοι δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο. Η τελική επιλογή των μαθητών, οι οποίοι θα συμμετέχουν στα τμήματα, θα γίνει από τον Δ/ντή της Δ.Δ.Ε, το Π.Υ.Σ.ΔΕ., και τους αντίστοιχους Σχολικούς Συμβούλους με βάση παιδαγωγικά και κοινωνικά κριτήρια.
  • Η Π.Δ.Σ είναι δυνατόν να υλοποιηθεί στα μαθήματα του Γενικού Λυκείου , τα οποία αναφέρονται στις ισχύουσες διατάξεις των ωρολογίων προγραμμάτων κατά την σχολική χρονιά 2012-2013 και στα ΕΠΑΛ( δεν περιλαμβάνονται τα εργαστηριακά μαθήματα και τα μαθήματα υποστήριξης της Α και Β τάξης) σύμφωνα με τις αντίστοιχες ισχύουσες διατάξεις των ωρολογίων προγραμμάτων.
  • Στην περίπτωση κατά την οποία ένας μαθητής διαγράφεται, αντικαθίσταται από άλλον. Είναι δυνατόν να διακοπεί η λειτουργία ενός τμήματος μαθήματος Π.Δ.Σ., αν προκύψει ανάγκη να απασχοληθεί ο διδάσκων εκπαιδευτικός στο κανονικό πρόγραμμα, ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, ύστερα από εισήγηση του Υπευθύνου του Κέντρου Π.Δ.Σ και απόφαση του Δ/ντή ,του ΠΥΣΔΕ και του αντίστοιχου Σχολικού Συμβούλου της οικείας Δ.Δ.Ε,(Συντονιστική Ομάδα Π.Δ.Σ) η οποία κοινοποιείται στην Δ/νση ΣΕΠΕΔ/Τμήμα Ε΄ και στην αντίστοιχη Π.Δ.Ε.
  • Το πρόγραμμα της Π.Δ.Σ θα λειτουργήσει κατά ομάδες όμορων σχολικών μονάδων-Λυκείων (Κέντρο Π.Δ.Σ.).Ο Υπεύθυνος Κέντρου Π.Δ.Σ. επιλέγεται από τον Δ/ντή Δ.Δ.Ε. με κριτήρια τα χρόνια υπηρεσίας, την διοικητική εμπειρία και την Πιστοποίηση Τ.Π.Ε.(επίσης προβλέπεται μείωση του υποχρεωτικού του ωραρίου κατά τέσσερις (4) ώρες). Ο Υπεύθυνος μεριμνά για την καλή λειτουργία του Κέντρου, τις παρουσίες εκπαιδευτικών/ μαθητών, τη σύνταξη εκθέσεων προς την οικεία Δ.Δ.Ε.
  • Στο πρόγραμμα της Π.Δ.Σ είναι δυνατόν να συμμετέχουν και μαθητές από τα σχολεία ( Λύκεια) της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.(Δεν περιλαμβάνονται στα διδασκόμενα μαθήματα της Π.Δ.Σ , τα αναφερόμενα ως μαθήματα Ειδίκευσης στις αντίστοιχες ισχύουσες διατάξεις των ωρολογίων προγραμμάτων.)
  • Εποπτείες είναι δυνατόν να γίνουν από τους Σχολικούς Συμβούλους, τον Δ/ντή Δ.Δ.Ε και από την Δ/νση ΣΕΠΕΔ/Τμημα Ε΄.

Διαβάστε τη σχετική Υπουργική Απόφαση

 

rss_feed_dde

Βρίσκεστε εδώ: Home Δ.Δ.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ Τμήματα Τμήμα Ε' Εκπαιδευτικών Θεμάτων Έναρξη Λειτουργίας Π.Δ.Σ για το Σχολικό Έτος 2012-2013