Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΠΓ Πρόγραμμα Εξετάσεων Α΄ εξεταστικής περιόδου 2024

Έναρξη Λειτουργίας Π.Δ.Σ για το Σχολικό Έτος 2012-2013

Η Υ.Α 127781/18-10-2012 (ΦΕΚ τ.Β΄ 2985/2012 ) για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη σχολικού έτος 2012-2013.

Βασικές επισημάνσεις υλοποίησης :

  • Θα προηγηθεί ενημέρωση των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκείων. Η δημιουργία τμημάτων μαθημάτων Π.Δ.Σ., θα αποφασιστεί από τον Δ/ντή και το ΠΥΣΔΕ της αντίστοιχης Δ.Δ.Ε , εφόσον έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες λειτουργίας του κανονικού προγράμματος των σχολικών μονάδων. Διδάσκουν Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί και Αναπληρωτές πλήρους ωραρίου(1-4 ώρες),οι οποίοι δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο. Η τελική επιλογή των μαθητών, οι οποίοι θα συμμετέχουν στα τμήματα, θα γίνει από τον Δ/ντή της Δ.Δ.Ε, το Π.Υ.Σ.ΔΕ., και τους αντίστοιχους Σχολικούς Συμβούλους με βάση παιδαγωγικά και κοινωνικά κριτήρια.
  • Η Π.Δ.Σ είναι δυνατόν να υλοποιηθεί στα μαθήματα του Γενικού Λυκείου , τα οποία αναφέρονται στις ισχύουσες διατάξεις των ωρολογίων προγραμμάτων κατά την σχολική χρονιά 2012-2013 και στα ΕΠΑΛ( δεν περιλαμβάνονται τα εργαστηριακά μαθήματα και τα μαθήματα υποστήριξης της Α και Β τάξης) σύμφωνα με τις αντίστοιχες ισχύουσες διατάξεις των ωρολογίων προγραμμάτων.
  • Στην περίπτωση κατά την οποία ένας μαθητής διαγράφεται, αντικαθίσταται από άλλον. Είναι δυνατόν να διακοπεί η λειτουργία ενός τμήματος μαθήματος Π.Δ.Σ., αν προκύψει ανάγκη να απασχοληθεί ο διδάσκων εκπαιδευτικός στο κανονικό πρόγραμμα, ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, ύστερα από εισήγηση του Υπευθύνου του Κέντρου Π.Δ.Σ και απόφαση του Δ/ντή ,του ΠΥΣΔΕ και του αντίστοιχου Σχολικού Συμβούλου της οικείας Δ.Δ.Ε,(Συντονιστική Ομάδα Π.Δ.Σ) η οποία κοινοποιείται στην Δ/νση ΣΕΠΕΔ/Τμήμα Ε΄ και στην αντίστοιχη Π.Δ.Ε.
  • Το πρόγραμμα της Π.Δ.Σ θα λειτουργήσει κατά ομάδες όμορων σχολικών μονάδων-Λυκείων (Κέντρο Π.Δ.Σ.).Ο Υπεύθυνος Κέντρου Π.Δ.Σ. επιλέγεται από τον Δ/ντή Δ.Δ.Ε. με κριτήρια τα χρόνια υπηρεσίας, την διοικητική εμπειρία και την Πιστοποίηση Τ.Π.Ε.(επίσης προβλέπεται μείωση του υποχρεωτικού του ωραρίου κατά τέσσερις (4) ώρες). Ο Υπεύθυνος μεριμνά για την καλή λειτουργία του Κέντρου, τις παρουσίες εκπαιδευτικών/ μαθητών, τη σύνταξη εκθέσεων προς την οικεία Δ.Δ.Ε.
  • Στο πρόγραμμα της Π.Δ.Σ είναι δυνατόν να συμμετέχουν και μαθητές από τα σχολεία ( Λύκεια) της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.(Δεν περιλαμβάνονται στα διδασκόμενα μαθήματα της Π.Δ.Σ , τα αναφερόμενα ως μαθήματα Ειδίκευσης στις αντίστοιχες ισχύουσες διατάξεις των ωρολογίων προγραμμάτων.)
  • Εποπτείες είναι δυνατόν να γίνουν από τους Σχολικούς Συμβούλους, τον Δ/ντή Δ.Δ.Ε και από την Δ/νση ΣΕΠΕΔ/Τμημα Ε΄.

Διαβάστε τη σχετική Υπουργική Απόφαση

 

rss_feed_dde

Βρίσκεστε εδώ: Home Δ.Δ.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ Τμήματα Τμήμα Ε' Εκπαιδευτικών Θεμάτων Έναρξη Λειτουργίας Π.Δ.Σ για το Σχολικό Έτος 2012-2013