Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Δελτίο Τύπου

Πρέβεζα, 4-6-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολικοί Αγώνες 2012-2013

Κάθε σχολική χρονιά με ευθύνη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου εδρεύουν οι Ομάδες Φυσικής Αγωγής και οι κατά τόπους Οργανωτικές Επιτροπές Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.), διοργανώνονται:

  • Σχολικοί αγώνες Λυκείων σε Ομαδικά και Ατομικά Αθλήματα που ολοκληρώνονται σε τρεις φάσεις ξεκινώντας από επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας και φτάνοντας σε Πανελλήνιο ή και Παγκόσμιο επίπεδο και
  • Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Δημοτικών και Γυμνασίων, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

Οι παραπάνω αγωνιστικές δραστηριότητες του Σχολικού Αθλητισμού ξεκινούν στις αρχές Οκτωβρίου. Κατά το τρέχον σχολικό έτος, η έναρξη της αγωνιστικής δράσης δόθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2013 λόγω ρύθμισης οικονομικών θεμάτων του σχολικού αθλητισμού και μας έθεσε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την οργάνωση και την ολοκλήρωση του συνόλου των διοργανώσεων.

Μέσα σ΄αυτό το χρονικό πλαίσιο η Ομάδα Φυσικής Αγωγής Πρέβεζας διοργάνωσε άψογα:

  • τα πρωταθλήματα Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Ποδοσφαίρου και Κλασσικού Αθλητισμού όλων των Λυκείων αρμοδιότητάς μας όπου διακρίθηκαν οι μαθητές:
    • Σβαρνιάς Πλάτωνας του Χριστοφόρου του 1ου ΓΕΛ Πρέβεζας με 2η Πανελλήνια νίκη στα 100 μ. και
    • Τσοβίλη Πολυξένη του Αλεξάνδρου του ΓΕΛ Πάργας με 6η Πανελλήνια θέση στα 200 μ.
  •  Ταυτόχρονα, αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασσικού Αθλητισμού στα Γυμνάσια και αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Πετοσφαίρισης στα Δημοτικά Σχολεία, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για το Σχολικό Αθλητισμό.

Οι αθλητικές δραστηριότητες ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου με την διοργάνωση των αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασσικού Αθλητισμού στα Δημοτικά Σχολεία.

Στις παραπάνω αθλητικές δραστηριότητες συμμετείχαν συνολικά 1150 μαθητές.

Πιστεύοντας ότι ο αθλητισμός προσφέρει ιδιαίτερα στοιχεία ευρύτερης παιδείας μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της υπέρβασης, θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς και θερμότατες ευχαριστίες μου, προς όλους τους αναφερόμενους στη συνέχεια που συνέβαλαν στη δύσκολη αυτή οργανωτική πορεία, με το εξαίρετο τελικό αποτέλεσμα :

  • Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.)
  • Την Υπεύθυνη και την Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπερέβαλε εαυτούς ξεπερνώντας διάφορα εμπόδια και δυσκολίες.
  • Τους Διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής που με όραμα προετοίμασαν και συνόδευσαν όλες τις σχολικές αποστολές, όπου απαιτήθηκε.
  • Τους Άρχοντες των Αγώνων (Διαιτητές, Κριτές Αγωνόδικες Επιτροπές και γιατρούς) που η συνδρομή τους ήταν καθοριστικής σημασίας.

Επίσης εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, που συμμετείχαν στους αγώνες και ιδιαίτερα στις πρωταθλήτριες ομάδες Λυκείων (Καλαθοσφαίρισης αγοριών και κοριτσιών του 2ου Γενικού Λυκείου Πρέβεζας, Πετοσφαίρισης κοριτσιών του 1ου Γενικού Λυκείου Πρέβεζας, Πετοσφαίρισης αγοριών του 2ου Γενικού Λυκείου Πρέβεζας και Ποδοσφαίρου του 1ου Γενικού Λυκείου Φιλιππιάδας) που προκρίθηκαν και αγωνίστηκαν με σχολεία των νομών Κέρκυρας, Αιτωλ/νιας, Θεσπρωτίας, και Λάρισας.

Κλείνοντας επιτρέψτε μου να εκφράσω προς όλους τα συγχαρητήριά μου για το «ευ αγωνίζεσθαι».

Η Διευθύντρια Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας
Πρόεδρος Ο.Ε.Σ.Α.
Βασιλική Σφονδύλη

rss_feed_dde

Βρίσκεστε εδώ: Home Δ.Δ.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ Τμήματα Τμήμα Ε' Εκπαιδευτικών Θεμάτων Φυσική Αγωγή Δελτίο Τύπου