Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΠΓ Πρόγραμμα Εξετάσεων Α΄ εξεταστικής περιόδου 2024

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Τα προσφυγόπουλα των ΔΥΕΠ (Δομή Υποστήριξης Εκπαίδευσης Προσφύγων) Φιλιππιάδας γιόρτασαν μαζί με τους  μαθητές του 2ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας

Σήμερα 21/12/2018  τελευταία ημέρα στο σχολείο πριν τις εορτές στη σχολική εορτή του 2ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας συμμετείχαν και τα προσφυγόπουλα που φοιτούν στη ΔΥΕΠ.

Είναι η δεύτερη φορά, είχε προηγηθεί η συμμετοχή των μαθητών προσφύγων στη γιορτή του Πολυτεχνείου που στο πλαίσιο συνύπαρξης μαθητών με διαφορετική πολιτισμική προέλευση και ένταξης των προσφυγόπουλων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα συνεορτάζουν. 

Οι μαθητές  του 2ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας παρουσίασαν γιορτή αφιερωμένη στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Αφού διαβάστηκαν κάποια κείμενα σχετικά με το νόημα των Χριστουγέννων, παρουσιάστηκε δραματοποιημένο από τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα».

Κατόπιν τα παιδιά από τη ΔΥΕΠ έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία που είχε ως κεντρικό μήνυμα την αξία της «Αγάπης» για τον άνθρωπο. Ήταν στη γλώσσα τους με ελληνικούς υπότιτλους. Στη συνέχεια οι μαθητές πρόσφυγες του σχολείου μας με τη καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας τους κ. Μάντζιου Παρασκευής, χόρεψαν όλοι μαζί ένα τραγούδι παραδοσιακό από την περιοχή του Κουρδιστάν και αμέσως μετά δύο αγόρια και ένα κορίτσι χόρεψαν break dance και χειροκροτήθηκαν από όλους τους συμμαθητές τους.

Με ιδιαίτερη χαρά και έκπληξη κατά τη διάρκεια των καλάντων που τραγουδούσαν οι μαθητές μας ήρθαν στη χορωδία και  κορίτσια πρόσφυγες για να τραγουδήσουν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.  Η γιορτή έκλεισε με χορό και τραγούδι κατά τη διάρκεια της οποίας ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα συνέχισαν να χορεύουν όλοι μαζί μοντέρνους χορούς.  

rss_feed_dde

Βρίσκεστε εδώ: Home Δ.Δ.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ Διεύθυνση ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ