Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΠΓ Πρόγραμμα Εξετάσεων Α΄ εξεταστικής περιόδου 2024

4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-Erasmus+ ‘Eco-herit@ge matters’ , Osijek Κροατία ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 6 -12 Μαρτίου 2022

Στο  όμορφο  Όσιγιεκ της Κροατίας  ταξίδεψε  αντιπροσωπεία  μαθητών και μαθητριών , οι Χρήστος Μακρυγιάννης  Δημόπουλος Σπύρος, Ιωάννα   Ντούσκα και Άλκηστις Παππά  από την  Β’ Τάξη   και  ηΝεφέλη  Ρεμεντζά από την  Γ΄ Τάξη  και μέλη της  παιδαγωγικής ομάδας  , η Διευθύντρια  του  σχολείου και συντονίστρια  του προγράμματος  κ. Βαρβάρα Ζαντραβέλη  και οι εκπαιδευτικοί  κ. Γραμματική Γούλα και  Αικατερίνη Στάθη . Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της τρίτης    διακρατικής συνάντησης μαθητών και εκπαιδευτικών του Προγράμματος  Erasmus+  « Eco-herit@ge matters».

Στόχος του προγράμματος η ευαισθητοποίηση σε θέματα οικολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς  ,η εστίαση της προσοχής των μαθητών στην αξία της Φύσης και η καλλιέργεια της ανάγκης για το σεβασμό και προστασία της. Τελικό προϊόν θα αποτελέσει οικοτουριστικός οδηγός από όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία προβάλλοντας τους θησαυρούς μας με πρώτο σταθμό την Πρέβεζα και τον Αμβρακικό Κόλπο.    

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν σε εργαστήρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχέση με τα παραπάνω θέματα στο Οσιγιεκ  αλλά και στις  γύρω περιοχές  όπως πάρκα και οικολογικούς θησαυρούς,   το Γεωπάρκο ‘Papuk’  που  αποτελεί  μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς υπό την αιγίδα της Unesco, το μουσείο “Panonian sea , τα πάρκα Naturavita και Kopacki Rit και άλλους χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικά οι δράσεις

 

 

rss_feed_dde

Βρίσκεστε εδώ: Home Σχολικές Μονάδες Γυμνάσια 4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-Erasmus+ ‘Eco-herit@ge matters’ , Osijek Κροατία ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 6 -12 Μαρτίου 2022